lunes, 6 de junio de 2011

FABRIQUEM UN ALTRE GUARDIOLA??

De la mateixa manera que un equip no pot dependre d’un sol jugador, també s’ha de tenir clar que un club no pot dependre d’un sol entrenador.
Tant de bó, Pep Guardiola continuï molts anys. Senyal que el Barça segueix guanyant títols. És evident que serà difícil trobar un altre Guardiola atés que el de Sant Pedor reuneix el perfil perfecte per ser entrenador del Barça ja que està molt preparat intel·lectualment, sent els colors, ha perfeccionat la filosofia de joc i coneix la casa com ningú.
Guardiola però no serà etern per molt que volguéssim que ho fos. Per tant, el club hauria de començar a preparar-se per quan ho vulgui deixar.
Igual que l’entitat treballa amb previsió per formar a futbolistes a la Masia que en el futur seran els recanvis dels Iniesta, Xavi, Puyol, Valdés i companyia per seguir fent un equip competitiu que segueixi guanyant. El FC Barcelona també hauria de tenir una Masia per formar als seus propis entrenadors segons els seus propis paràmetres. Entendre i posar en pràctica la filosofia del club blaugrana és complexa. No s’aprèn ni un dia ni en dos.
De la mateixa manera que el Barça fabrica jugadors que mamen la filosofia de joc des que són nens i en base a 4 condicions indispensables que han de reunir: talent, intel·ligència tàctica, bones condicions físiques i formació i entorn personal positiu, els futurs entrenadors del Barça també haurien de seguir un patró determinat.
I quina millor manera de donar continuïtat al projecte que formar també els seus propis entrenadors. I no només pel primer equip sinó per a la resta de categories també.
Per tant, la meva proposta és que de la mateixa manera que a Can Barça hi ha una Masia de jugadors, també hi hauria d’haver una Masia d’entrenadors.
Ens agradaria que Guardiola no es cansés mai però com això no pot ser, el FC Barcelona necessita preparar el futur i formar també els seus propis entrenadors.
Un club amb previsió, és un club ben dirigit.

No hay comentarios: