martes, 19 de enero de 2010

ALIANCES ESTRANYES

El Barça ha presentat aquesta setmana l'acord amb Turkish Airlines segons el qual la companyía turca es converteix en el patrocinador aeri del FC Barcelona per a les properes 3 temporades a canvi de 3 milions d’euros per temporada.
Malgrat l'acord, el club blaugrana només volarà amb aquesta companyia quan hagi de fer un vol amb destinació a un altre continent, atès que la normativa d'aviació Civil no permet a una companyia no europea operar vols directes des del vell continent.
Aquest problema que ja va obligar a l'expedició blau-grana a fer escala a Istanbul per viatjar a Abhu Dabi persisteix encara que el director general Joan Oliver ha dit que estan en negociacions per poder quedar al marge de la normativa.
Sigui com sigui, el Barça és un de les marques més conegudes al món i com a tal hauria d'associar-se a les més grans companyies. I amb tots el respecte per Turkish airlines, la companyia Turca no sembla ser la més idònia. (encara que diguin que és el cinquena companyia del món)
Però a Laporta ja li va això de signar acords estranys. Uzbekistan, la companyia àrab de telefonía (Etisalad), i ara amb la companyia Turca són aliances que no semblen estar a l'alçada de la grandesa del Barça. Algú creu que hi ha un altre interès.
Per cert, Joan Oliver va tornar a mentir en públic. La primera vegada va ser quan va dir que les auditories de seguretat eren per protegir als vicepresidents i desprès e sva demostrar que només volien furgar en el perfil dels directius espiats.
En aquesta segona mentida, Oliver va dir que no sabia res de l’esbroncada de Laporta a Ferrer quan aquest va anunciar la seva candidatura quan el propi Ferrer va confirmar a “la graderia” que la discussió es va produir i que Joan Oliver estava al davant. Ja són unes quantes les relliscades de l'home dels 100.000 euros.

MARCANT LA DIFERÈNCIA

El FC Barcelona pot acabar la primera volta com a líder indiscutible sent l’únic equip que encara no ha perdut ni un sol partit i deixant al Reial Madrid a 5 punts. No és una diferència determinant tot i que dels últims 5 cops que el Barça ha estat campió d'hivern en 4 s'ha acabat adjudicant el campionat. Per tant, el títol honorífic no és només una anècdota.
La diferència de 5 punts significa que si el Reial Madrid vol evitar un altre aliró culé haurà de fer una segona volta quasi perfecta i esperar a que aquest Barça fiable perdi dos partits. I és que el blancs ja no depenen di sí mateixos cosa que si passava amb els dos punts que hi havia de distància abans de la diputa de la jornada d'aquest cap de setmana.
De totes formes, el Barça sembla ser un líder molt fiable. I ha basat aquesta solidesa en un Messi imparable i en una defensa molt segura. De fet, el Barça és l'equip menys golejat de les principals lligues europees i aquí és on rau el gran èxit.
Aquesta és la clau. És la quadratura del cercle. És molt difícil d'aconseguir que un equip que juga tant a l'atac defensi tant bé i encaixi tants pocs gols i el Barça de Guardiola ho ha assolit.
Aquest cap de setmana, ens deixa 2 grans noms propis: Messi i Ronaldinho.
L'argentí del Barça va marcar el seu gol número 101 amb la samarreta blaugrana i això que només te 22 anys.
Els seus números profetitzen una trajectòria llegendària. I es que Messi reuneix els millors condicionants per convertir-se en el millor jugador del món de tots els temps. A la seva capacitat de desequilibri se li afegeixen la professionalitat, la humilitat, el sacrifici, l'ambició, la generositat, el sentit col•lectiu i el més important.... el seu entorn familiar i la felicitat i la diversió amb la què ho fa tot sobre un terreny de joc.
Ronaldinho també tenia el talent per ser el més gran i marcar una època en el Barça però va decidir entregar-se a l'edonisme i li ha costat deu i ajuda recuperar el seu millor nivell. Aquest cap de setmana, el hat trick que ha aconseguit el brasiler amb el Milan apunta a un ressorgiment...
Llàstima que s'entregués als encants de la Barcelona nocturna. De totes maneres, la marxa de Ronaldinho va tenir un efecte beneficiós per Messi.
L'argentí s'ha erigit en un líder molt madur per un Barça campió que juga per a que ell gaudeixi. I mentrestant, Cristano Ronaldo fallant i vacilant als seguidors de l'Atlètic a la Catedral.