lunes, 9 de noviembre de 2009

ADMIRO MANUEL PELEGRINI

M’agrada el què diu i com ho diu. I no em cauen els anells per admetre públicament que el tècnic del Madrid els té ben posats. El xilè els hi està treien la raó als qui l’acusaven de falta de lideratge i de caràcter per controlar un vestidor tant complicat com el del Santiago Bernábeu.
Pelegrini està mostrant-se elegant, intel·ligent i, alhora, ferm i implacable.
En el tema Guti, ha demostrat tenir “cintura”. No el castiga pel seu exabrupte com se li faria a un nen sinó que fa veure que no l’afecta l’ofensa però, en canvi, l’ha apartat de l’equip durant les últimes 4 convocatòries.
Raúl ja no és titular indiscutible. El “7” ha deixat de ser intocable… i el Reial Madrid ha demostrat que també sap guanyar sense ell.
En el tema Cristiano Ronaldo Pelegrini també ha estat senyorial. Entén perfectament que Portugal necessiti el futbolista però no permet que ni tant sols viatgi al seu país per molta normativa FIFA obligui.
Amb els de dalt tampoc es talla un pèl. Desprès del “daltabaix” d’Alcorcón alguns diaris apuntaven que a Florentino i a Valdano se’ls hi estava acabant la paciència, fins al punt, que meditaven destituir l’entrenador. Pelegrini els va contestar en roda de premsa que qui pensés que els mals del Madrid en els últims 5 anys venien per un problema d’entrenador es que estaven molt equivocats.
Estic i estem “enamorats” de Guardiola però això no treu que reconeguem també els mèrits dels altres.

FEDERACIÓ I CRUYFF, PIONERS

Desprès de veure i sentir la roda de premsa i l’acte de presentació de Johan Cruyff com a nou seleccionador de Catalunya tinc la impressió que d’aquest matrimoni naixerà un dels millors projectes solidaris, socials i d’integració del nostre País.
Tothom coincideix en que el ressò que té l’esport, en general, i el futbol, en particular, s’ha d’aprofitar per fer un benefici a la societat. Però alhora de la veritat són pocs els recursos i els interessats en dur-la a terme.
Per això, és molt lloable que els nous responsables de la Federació Catalana de Futbol hagin volgut “utilitzar” una figura mundial i Cruyff s’hagi deixat “utilitzar” per un projecte que serà un exemple per altres Federacions i Entitats. Us imagineu la funció social que podria fer la Federació Espanyola de “furbol” de l’etern Villar?
S’ha dit i publicat que Johan havia demanat cobrar 1,5 euros per entrada venuda. Segons les meves notícies no es ben bé així. Cruyff cobrarà 50 mil euros que seran entregats a la seva fundació per fer camps de futbol de carrer, programes d’integració per discapacitats i cursos i màsters de formació per ex esportistes, monitors i directius. És evident que Cruyff no fa res gratis però en aquest cas, els diners no són per ell i qui surt més beneficada és la societat catalana i els nens i nenes més desfavorits/ides.
Excel•lent l’organització de la Roda de Premsa i de la festa presentada per L’albert Om al Palau de Congressos. Es nota que els nous directius de la Federació saben el que es porten entre mans. Enhorabona!.