lunes, 9 de noviembre de 2009

FEDERACIÓ I CRUYFF, PIONERS

Desprès de veure i sentir la roda de premsa i l’acte de presentació de Johan Cruyff com a nou seleccionador de Catalunya tinc la impressió que d’aquest matrimoni naixerà un dels millors projectes solidaris, socials i d’integració del nostre País.
Tothom coincideix en que el ressò que té l’esport, en general, i el futbol, en particular, s’ha d’aprofitar per fer un benefici a la societat. Però alhora de la veritat són pocs els recursos i els interessats en dur-la a terme.
Per això, és molt lloable que els nous responsables de la Federació Catalana de Futbol hagin volgut “utilitzar” una figura mundial i Cruyff s’hagi deixat “utilitzar” per un projecte que serà un exemple per altres Federacions i Entitats. Us imagineu la funció social que podria fer la Federació Espanyola de “furbol” de l’etern Villar?
S’ha dit i publicat que Johan havia demanat cobrar 1,5 euros per entrada venuda. Segons les meves notícies no es ben bé així. Cruyff cobrarà 50 mil euros que seran entregats a la seva fundació per fer camps de futbol de carrer, programes d’integració per discapacitats i cursos i màsters de formació per ex esportistes, monitors i directius. És evident que Cruyff no fa res gratis però en aquest cas, els diners no són per ell i qui surt més beneficada és la societat catalana i els nens i nenes més desfavorits/ides.
Excel•lent l’organització de la Roda de Premsa i de la festa presentada per L’albert Om al Palau de Congressos. Es nota que els nous directius de la Federació saben el que es porten entre mans. Enhorabona!.

4 comentarios:

Jordi dijo...

Només cal veure la reacció de certs mitjans "centralistes" per adonar-se de l'èxit que suposa la contractació de Cruijff com a seleccionador català.

Felicitats pel blog (vinc recomenat de Can Santos): el seguirem amb atenció!

Marçal Lorente dijo...

Moltes gràcies pel teu seguiment Jordi. Si pots fes-ne promoció amb els teus. Així podem crear un foro de debat.

Carlos Mayo dijo...

Benvolgut Marçal... SHOJAN CRUYFF mai fa res perque sí.

La veritat és que ha estat un BOMBAZO increible la seva "acceptació del càrreg" COM A SELECCIONADOR CATALÀ. Hagués apostat diners i evidentment els hauria perdut jejejeje, al fet de que no tornaria a seure en una banqueta mai més.

M'ha sorprès enormement, no se quin es l'interès del profeta en acceptar ara un càrreg al que ja fa anys havia dit NO i més d'una vegada.

Si acceptem que el tema no es ECONÒMIC (tratant-se d'ell es per fregar-se els ulls una i mil vegades) la meva teoria PARANOICA és clara. L'amic YOYA LO DIJE... sap que les seves hores com a personatge que remena les cireres al seu gust amb el beneplàcit del seu amic president LAPORTA a CAN BARÇA tenien dia i hora de caducitat (JUNY'10). El candidat que guanyarà SI o SI aquestes eleccions (SANDRUSKU ROSELL) sap que vol mantindre'l ben i ben lluny del rovell de l'ou i que la seva pàgina del DILLUNS al PERIÓDICO ja no té l'interès que despertava quan les coses tan malament funcionaven.

El profeta és molt gest, molt i molt i la selecció catalana li permetra seguir ,sense massa cansansi i massa feina,a prop d'on ell millor es reivindica... L'ENTORN DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

Una abraçada Marçal.

P.D Potser ja saps qui sóc, visita el meu bloc. Molts records a l'Oscar i a tota la familia.

Carlos.

Marçal Lorente dijo...

Claro que me acuerdo de ti !!! Tú eras el que tenia un guante en la bota jugando al futbol sala. Ya ves que hablo en pasado pq los años pasan para todos, je, je. Me alegro de que nos hayamos encontrado en la bolgsofera. Ye te leeré. Le daré reuerdos a Oscar de tu parte.
Un saludo.