jueves, 20 de enero de 2011

ALVES DECIDEIX

Avui dijous s'ha de celebrar una reunió a les oficines del camp Nou, que ha de començar a ser decisiva, entre els dirigents del Futbol Club Barcelona i el representant de Dani Alves, Joaquim Macanás, per negociar la renovació del contracte jugador brasiler que finalitza al 30 de juny del 2012 i que, hores d'ara, es troba aturada.
Dimarts passat vam avançar en el programa "sin concesiones" que l'oferta del Barça era de 6 milions d'euros de fixe per temporada més 1 milions extra en funció d'uns variables. Aquesta proposta no satisfà Dani Alves que demana cobrar com Xavi o Iniesta que són campions del món i els pilars d'un mig del camp blaugrana admirat a escala mundial i ubicats en el segon esgraó de sous.

És a dir, que mentre el Barça li ofereix 6 milions de fixe i 1 milió de variable, Alves demana cobrar 8 milions d'euros fixes per temporada.

El lateral brasiler, que porta des de 2010 negociant la seva renovació amb el Barça i el que possiblement sigui el seu gran contracte com a futbolista, només es veuria superat per Messi en l'escala salarial, circumstància que no està massa justificada tot i el seu bon rendiment esportiu.

Alves és un lateral amb arribada i que encaixa perfectament en la filosofia de joc blau-grana però les seves exigències semblen excessives.
El brasiler no acaba de digerir que la barra lliure de renovacions multimilionàries durant l'etapa Laporta s'han acabat. Volem dir que segur que Alves es mereix cobrar molts diners però el club no pot seguir engreixant la massa salarial dels esportistes que juntament amb les amortitzacions representen el 77% de la despesa total del club quan la Uefa i al Fifa recomanen que no es superi el 55 %.
En fi, que el club valora molt positivament a Messi i els 6 milions que li ofereix significa equiparar-lo salarialment a Puyol però sense arribar a agafar a Xavi que és el segon que mes cobra per sota de Messi.
En fi, que Alves és un excel·lent futbolista i el millor pel Barça seria la seva continuïtat. El club li ha fet una oferta molt molt mesurada, i ara, el brasiler ha de decidir si vol seguir en el millor club del món guanyant títols i sent feliç o si bé, prefereix cobrar els 9 milions d'euros que li ofereix el Manchester City i jugar per un equip de segona fila.