martes, 31 de mayo de 2011

ÉS L'HORA DE RESPONDRE

M'entre escric aixó es troba reunida la Junta directiva del Fc Barcelona. Sobre la taula, hi ha la resposta institucional que preparen els directius del FC Barcelona encapçalats per Sandro Rosell als atacs que han llençat els dirigents del Reial Madrid i la premsa madrilenya durant tota la temporada.
El cert és que, ara, un cop acabada la temporada i desprès que hagi escampat la tempesta, fent un cop d’ull endarrere, un
s'adona que el que ha passat ha estat molt greu. Dintre de la rivalitat Barça-Madrid ja s’entén que la premsa, la d’aquí, la catalana, i la d’allà, la madrilenya facin un equilibri de forces i cadascuna escombri cap a la casa que té més a prop. Forma part del joc i ningú ho canviarà perquè cadasqú té els seus interessos comercials i aquests son molt legítims. Ara bé, el que és inadmissible i inacceptable és que els dirigents, els entrenadors i els jugadors que son professionals sobrepassin la línia. Ha estat molt greu que Jose Mourinho hagi posat en dubte les victòries del Barça denunciant que el club blaugrana ha rebut ajudes arbitrals, federatives i, fins i tot, dels que posen el calendari. Tots sabem qui és Morurinho i no ha fet res que no hagués fet ja a Anglaterra o a Itàlia. Ara bé, que el president d’una institució tant respectable com el Madrid, com és Florentino Pérez, també s’apunti a aquest discurs absurd és molt greu. Perquè són els dirigents els que han d’estar al servei de les institucions i en aquest cas, han estat els dirigents els que han utilitzat la institució per justificar els seus fracassos esportius.
EL Madrid i la premsa madrilenya han trencat la baralla dels límits permesos. Han acusat als jugadors del Barça d’haver-se dopat, de ser tramposos al fer teatre sobre la gespa, d’haver comprat els àrbitres, de tenir el favor de la UEFA i de la federació Espanyola de Futbol RFEF.
Han posat en dubte la professionalitat d’uns futbolistes que sempre han tingut un comportament exemplar dintre i fora del terreny de joc.
Al final, el Barça ha guanyat la lliga i la champions i tothom ha reconegut la superioritat blaugrana i el talent futbolístic i ha deixat en evidència les tretes i les poc ètiques estratagemes que han utilitzat els responsables del club blanc. No es tracta de passar factura a ningú aprofitant els èxits aconseguits però tampoc s’ha de callar perquè sembla que qui calla atorga.
La resposta del Barça ha de ser unívoca, ferma i contundent. No cal trencar relacions institucionals amb el Madrid perquè això no serveix de res. Amb una manifestació pública que deixi despullats a la dupla Florentino-Mourinho n´hi ha prou.

No hay comentarios: