martes, 6 de julio de 2010

EL LLEGAT DEL "TRIANGLE EGIPCI"

El nou president del Barça, Sandro Rosell va prometre transparència alhora d'explicar la veritat al soci i ho està complint. No li tremola la veu alhora de detallar la situació real del club encara que aquesta no pugui agradar al soci.
Les auditories econòmiques i la “due diligence” ja quantificaran la trista herència que ha deixat Laporta però per començar la primera fotografia que s'ha fet mostra que la situació econòmica del club és molt dolenta.
Sandro Rosell ha estat molt contundent a l'assegurar, avui a RAC1, que "hem trobat un club endeutat amb greus problemes de tresoreria". És a dir, que s'han trobat la caixa del club buida i amb teranyines, fins al punt que no hi ha ni un euro ni per pagar els salaris dels jugadors que havien d'haver cobrat el passat 30 de juny.
Aquestes greus tensions de tresoreria han provocat que, com a mesura d'urgència, la nova junta hagi hagut de traspassat Touré i Txigrinski per recaptar 40 milions d'euros.
A més, la nova directiva del Barça està negociant amb diferents bancs la contractació d'un crèdit sindicat de 150 milions d'euros per fer front als pagaments del curt termini.
De fet, la junta de Laporta ja sabia que la situació econòmica del club era dolenta perquè estaven a punt de tancar el mateix crèdit sindicat de 150 milions d'euros i, amb l'agreujant que el crèdit contemplava la pujada dels abonaments d'un 15% anual durant les properes cinc temporades. Això vol dir que Laporta pretenia que els socis abonats a l'estadi paguessin el doble per les seves cadires d'aquí a cinc anys.
Intenció que Sandro Rosell ja s'ha compromès a no portar a terme.
En fi, que les auditories quantificaran amb pèls i senyals la magnitud de la tragèdia. De moment el que sabem és que Laporta, Sala Martin i Oliver -més coneguts pel “triangle egipci”- no han deixat ni un euro a la caixa. S'han venut tot el patrimoni immobiliari que va deixar Josep Lluís Núñez i han augmentat el deute total del club fins als 580 milions d'eurus. Això si, el “triangle egipci” ens ha deixat de regal uns aiguamolls a Viladecans pels quals van pagar 18 milions d'eurus quan en realitat no s'hi pot posar ni una pista de bàsquet.
Uns quants mesos més al club i el "triangle egipci" hagués deixat el Barça com un solar.

No hay comentarios: