viernes, 9 de julio de 2010

CRUYFF ÉS EL NEGOCI D'ALGUNS

En el “Sin concesiones” ja vam desvelar que el nou president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va trucar telefònicament a Johan Cruyff per oferir-li anar a dinar per resoldre el conflicte s'ha generat per la mala “praxis” de Laporta. Cruyff pot estar tranquil, el dinar el paga Rosell. Un gest de generositat del nou president que vol ser-ho de tots els barcelonistes. Dubto, però, que Cruyff i el seu entorn vulguin resoldre l'assumpte. Als que envolten a l'holandès, sovint l'utilitzen com a arma llancívola quan no els hi donen la quota d'influència que sempre volen tenir en el Barça.
Però ja prou d'hipocresies. Cruyff ha estat un dels millors jugadors del món (només els tontets ho poden negar) tot i que en el Barça només va jugar bé una temporada. I com a entrenador va construir el “dream team” però desprès també va portar al Barça a fer el “ridicul” amb els incomprensibles fitxatges que es va inventar els últims anys. El balanç del Cruyff jugador i entrenador és molt positiu.
Ara bé, el “Cruyff entorn” és molt nociu. Què ha fet Cruyff des d'aleshores ?. Enredar amb el seus articlea al diari, recomenar els fitxatges d'Albelda, Ayala i Aimar i enfrontar a Laporta amb Rosell.
Prou ja de papanatisme. Un “pseudo president d'honor” no pot dir que cap dels quatre candidats a la presidència li agrada ni parlar més de la seva Fundació que del Barça quan li posen un micròfon a la boca.

Que dedicar-se a la seva Fundació està molt bé. Jo vaig assistir a la última festa que va fer al Camp Nou i veure somriure als nanos discapacitats és una obra molt lloable.
Ara bé, estic fart d'aquells que exploten el negoci Cruyff com si hagués estat el fundador del Barça. El “Cruyff entorn” no ha fet res pel Barça per molts que el vulguin presentar com el principi del tot. No és cert que el joc ofensiu i combinatiu del Barça va ser inventat per Cruyff. Em quedo amb les declaracions pronunciades pel seleccionador holandès, Bert van Marwijk, que reprodueix avui MD pàg 18: “L'estil del Barça s'ha traslladat a la selecció espanyola. I la final del Mundial de diumenge es com tancar el cercle que va iniciar als 70 Rinus Michels”. Tothom sap, i els holandesos millor que ningú, que si algú ha estat el creador d'aquesta escola culé admirada pel món aquest va ser Rinus Michels per molts que els que exploten el negoci Cruyff ens vulguin vendre sopars de duro.

No hay comentarios: