lunes, 15 de marzo de 2010

MESSI, VALDÉS I L'AFICIÓ.

Lionel Messi, ho té tot per passar a la història com el millor futbolista de tots els temps. Segur que el petit davanter del Barça ja ha superat a Maradona a nivell de clubs, i només li queda guanyar alguna cosa gran amb la selecció Argentina. No serà fàcil perque l'Albiceleste no juga a res.
En tot cas, el que més destacable de Messi és la seva professionalitat. Ens rendim davant seu perquè ell sol es posa l’equip a l’esquena, no falla, i tira del carro sense queixar-se i com si li anés la vida en cada partit. Com a futbolista Messi juga davant de 90 mil persones com si ho fes al jardí de casa seva, ho fa fàcil i juga a una altra velocitat.
Regateja com una serp, corre amb la pilota enganxada als peus com un plusmarquista i canvia de ritme donant la sensació que els defenses rivals juguen a camara lenta.
Ahir va aparèixer quan més embussat estava el seu Barça, va aconseguir el seu tercer ‘hat-trick’ amb el primer equip blaugrana i ja suma 22 dianes a la lliga en 25 partits. (La primera jornada de lliga no va jugar ja que estava amb la seva selecció).
Messi porta 109 gols amb la samarreta blaugrana en 85 partits, el que dóna un promig d' 1,2 gols per partit i no sembla una utopia que pensar que pugui arribar als 235 gols de Cesar o els 196 de Kubala. Aquesta temporada Messi porta 29 gols en totes les competicions i té a tocar pulveritzar el seu propi rècord de superar els 38 que va marcar la temporada passada.
Messi té una potència física impressionant. Quan més cansats estan els rivals més fresc està ell. Dels 29 gols que porta aquesta temporada, 20 els ha fet en la segona meitat. Curiosament, els tres gols d’ahir els va marcar jugant de mitjapunta després de tota una primera part fent-ho de davanter centre.
L'altra jugador clau del Barça és , ‘Sant Valdés’. Amb 1-0 en el marcador, el porter de l’Hospitalet de Llobregat va demostrar tota la seva vàlua guanyant-li la partida a Zigic en un u contra u molt perillòs que podria haver complicat la victòria del Barça, un altre actuació destacable d’un porter totalment ignorat pel seleccionador estatal.
Amb el 3-0 d’ahir, Valdés, que continua sent el ‘Zamora’ va sumar el seu 14è partit de l’actual lliga sense encaixar cap gol.
I l'altre punt a remarcar és el paper que ha de jugar l'afició blau-grana en aquest tram final de temporada. Ahir es va registrar al Camp Nou la tercera millor assistència de la temporada amb 87.601 aficionats, una dada només superada per la del Barça-Reial Madrid (97.132 espectadors) de lliga i la del Barça-Inter de la ‘Champions League’ (93.524). S’acosta l’hora de guanyar-se les garrofes i el soci el Barça n’és del tot conscient. És més que probable que aquesta xifra se superi en la següent ‘final’ del conjunt de Pep Guardiola, el Barça-Stuttgart.
Demà passat comença el veritable “camí al Bernabeu”.

2 comentarios:

Un Crit Valent! dijo...

Amb tant dies i hores d'entrenament, perquè Messi no ensenya als demes a fer aquests driblings i aquestes jugades?

Anónimo dijo...

Messi ja és millor que Maradona, Kubala, Cruyff i de Pelé fins i tot. Gaudim ara que podem... Això és hitòric...