miércoles, 3 de febrero de 2010

UN NOU ESCÁNDOL DE LA DIRECTIVA DE LAPORTA

Els títols esportius aconseguits pel Barça de Guardiola no haurien de justificar les actuacions irregulars d’aquesta directiva. Hi ha operacions que per molt bona fe que hi posis no les acabes d’entendre perquè no s’hi veu per enlloc el benefici ni per l’entitat i ni pels socis.
Ahir en el programa radiofònic “Sin concesiones” que s’emet de dilluns a divendres de 19h a 21 per RKB (106.9fm) i que tinc l’honor de presentar i dirigir, l’exdirectiu del FC Barcelona, Lluís de Val va destapar un dels majors escàndols de l’era Laporta.
Resulta que el 26 de maig de 2008, quan ja s’havia presentat la moció de censura i faltaven només quatre setmanes per a la votació (tenia moltes possibilitats de prosperar), la directiva del Barça va comprar, a corre-cuita, 27 hectàrees d’un terrenys de Viladecans per 18.467.483,03 euros (més iva) pagant el 50 % en el moment de la signatura i l’altre 50% mitjançant un pagaré amb venciment a 28 de febrer de 2009.
En aquests terrenys no s’hi va deixar fer ni un camp de golf perquè és una zona natural protegida (situada entre el delta del Llobregat i l’Aeroport del Prat).
Segons les meves informacions, Joan Laporta i Joan Franquesa fan l’operació sense que el tema s’hagués tractat en reunió de junta directiva. Els directius del Barça s’assabenten el mateix dia de la signatura per un sms cosa els hi causa una gran sorpresa.
L’empresa que va vendre aquestes 27 hectàrees és INVERSIONES DIVABE,SA que les havia adquirit per 1.440.538,54 i que per aquest valor estaven comptabilitzats en el seu balanç. Joan Laporta i Joan Franquesa són advocats i, per tant, podien saber mirant el Registre Mercantil el què l’empresa venedora havia pagat per aquests terrenys. L’intermediari que actua en aquesta operació s’emporta una comissió de 3.008.270 euros quan en aquesta mena d’operacions la comissió normal es d’entre l’1 i el 4%. En aquest cas, la comissió va ser del 18%.
PRIMERA PREGUNTA: Com es poden pagar 18 milions i mig d’euros per uns terrenys que poc anys abans valien 1 milió i mig?
Mesos abans de fer-se l’operació, diferents empreses de taxació havien valorat aquest terrenys en 2 o 3 milions.
SEGONA PREGUNTA: Com pot ser que es pagui un 1300% més del cost d’aquests terrenys?
TERCERA PREGUNTA: Qui cobra la comissió de 3 milions d’euros?.
QUARTA PREGUNTA: Quin despatx d’advocats va cobrar 120.000 euros d’honoraris?
CINQUENA PREGUNTA: Qui són les persones que van negociar aquesta operació? (aquí està la clau i portarà cua)
SISENSA PREGUNTA: Qui ha darrera de Inversiones Dibave,sa?
SETENA PREGUNTA: Qui s’ha repartit els 12,8 milions d’euros de benefici que s’ha generat en aquesta operació?


Estaria bé que Joan Laporta sortís públicament per explicar les raons d’aquesta operació.
Si no ho fa ell. Ben aviat, sortiran les respostes a totes aquestes preguntes. I no seria gens positiu ni pel Barça ni pel futur polític de Laporta que fos Baltasar Garzón qui les hagués de donar.

EL BARÇA PAGA 18.467.483,03 que es reparteixen d’aquesta manera:

Interessos cobrament ajornat 411.340,45
Cost inicial del terreny 1.440.538,54
Comissió intermediari 3.008.270,44
Interesso pagament ajornat 66.076,44
Honoraris advocats 120.000
Honoraris Topògrafs 7.130
Impostos 702.534,58

BENEFICI NET DE L'OPERACIÓ 12.843.700,46

EL MUNDO DEPORTIVO SE N'HA FET RESSÓ:
http://www.elmundodeportivo.es/gen/20100203/53883235449/noticia/lluis-de-val-denuncia-la-operacion-de-viladecans.html

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Pots trobar alguna resposta aquí
http://salvemoliveretes.blogspot.com/2009/11/noms-propis-del-barca-parc-per-fer-se.html

carles dijo...

Jo crec que Garzón, d’ofici, no intervindrà, perquè no es tracta de diners públics. El Barça és una Associació esportiva que es mou en l’àmbit privat, i són els seus socis els qui haurien de presentar una querella. Se m’acudeixen els il·lícits d’administració deslleial i d’enriquiment il·lícit. Excepte un petit grup de socis que han anat, al llarg dels seus mandats, fent de mosca collonera amb en Laporta, la resta, simplement, passen, a remolc dels resultats esportius. Relacionen la gestió d’en Laporta amb els resultats, sense pensar que aquest senyor s’ha aprofitat del treball del planter que van sembrar uns altres i que ens deixa el Club com un autèntic solar, sense patrimoni i amb uns deutes que patirem durant molt de temps i que, sens dubte, tindran impacte en els resultats esportius futurs. És el que hi ha, i és una llàstima no haver sabut aprofitar aquesta bonança esportiva amb un sanejament econòmic. Esperem que algú, finalment, faci aixecar les catifes i que el temps deixi tothom en el lloc que l’hi correspon.

Sílvia dijo...

Hola Marçal!
M´alegra trobar-te també per aquí...
Bé, aixeca TOTES les catifes. Què és això de Traffic+Keirrison+Henrique?
Petonets.
Sílvia