miércoles, 24 de febrero de 2010

FALTA UN LÍDER

El Barça va sortir ahir viu de Stutgart de miracle. Va ser un mal partit per un bon resultat. Amb el permís de Cruyff, el d’ahir si que va ser la pitjor primera meitat que se li recorda al Barça de Guardiola.
Aquest equip té crèdit i dret a no jugar sempre bé. El que no se li pot permetre, però, és que jugui sense intensitat, sense ganes i sense velocitat, com en la primera part. Ahir els alemanys van ofegar a un equip sense esperit, sense esma i sense caràcter, especialment durant els primers 45 minuts i els 20 últims de la segona part.
Aquest Barça no ha donat bones sensacions els últims partits i necessita revisar els punts claus per tornar a posar el motor a punt. Porta unes quantes setmanes jugant amb foc i s'hi no hi posa remei es podria acabar cremant. La gran sort pel barcelonisme és que qui s’ha de donar compte d’això ja ho ha fet. Guardiola va dir ahir que “hem de millorar molt per aspirar als títols."
En aquests partits que s’han anat complicant, he trobat a faltar un líder sobre la gespa. Una prolongació de Guardiola al camp. Un jugador capaç de fer despertar a l’equip quan cau en la somnolència, capaç de transmetre caràcter quan l’equip rival és més agressiu, capaç de “fotre” quatre crits als companys per esperonar-los quan s’ha perdut el control.

I aquest és un dèficit que, crec, que Guardiola no ha sabut resoldre encara. Els xavi, Iniesta, Puyol, Busquets, Messi, Ibra... són grans jugadors però els hi falta capacitat de lideratge. Són tant bona gent que a vegades semblen indulgents quan les coses es torcen. I crec que per jerarquia, personalitat, experiència i sou, Xavi hauria de ser el líder d’aquest equip. No li estic demanant que sigui el Migueli d’aquest Barça però si que faci alguna entrada dura quan calgui -que no agressiva- que voldria dir : “nanos no podem arronçar la cama”, que faci en un moment donat un súper esprint per anar a pressionar al rival: “ nois, els tenim i és el moment d’anar a per ells)”, que faci una protesta vehement contra l’àrbitre, que reorganitzi les línees i que posi la pausa al partit quan calgui.
En fi, que faci de líder. El líder que han de tenir tots els equips campions. És per això que, es troba a faltar, una mica a Alves, perquè juga amb un caràcter, una velocitat i una bravesa que transmet a la resta de l’equip quan es relaxa en alguna fase del partit.

Algú podria pensar que és una mica ventatgista denunciar aquest dèficit ara, que han arribat alguns mals partits però és que precisament les derrotes evidencien les mancances o defectes que abans tapaven les victòries.
No és res greu, simplement que a aquest Barça li falta un líder.

2 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
p v dijo...

Me gustaría saber quién era el líder cuando se ganaron las 6 copas y si un equipo sin líder en el campo puede estar primero de la liga española y bien situado en la Champions?