miércoles, 29 de junio de 2011

EL SUPERAVIT ECONÒMIC DEL REIAL MADRID

El Reial Madrid de Florentino Pérez ha tancat l’exercici econòmic amb un superàvit de 30 milions d’euros. Algú es pot preguntar, com un club que només guanya la copa del Rei pot guanyar tants calers, doncs, precisament per això, perquè el club blanc porta una quants anys sense aconseguir grans títols i per això s’estalvia les primes que no ha de pagar als seus jugadors.
El Barça, per exemple, ha hagut de pagar 47 milions d’euros als seus futbolistes com a premi per haver guanyat la champions i la lliga. És evident, que al Madrid ja li hagués agradat els títols que ha aconseguit el Barça i no presentar el superàvit que ha presentat, perquè com encertadament va dir Jorge Valdano “ encara no s’ha vist mai a cap afició del Món sortir al carrer per celebrar una bona compte d’explotació o un bon superàvit. En futbol, els clubs no tenen com a gran objectiu guanyar diners sinó aconseguir títols que aportin satisfacció a l’aficionat i prestigi a l’entitat. A més, Florentino presenta superavits a bombo i platerets però no explica que el seu Madrid té un deute de 660 MILLONES, sent el segon club més endeutat d’Europa per darrera del Manchester City.

A més, El Reial Madrid tanca les temporades amb superàvit econòmic pq només és un club de futbol que te una secció de bàsquet molt mal gestionada, per cert. En canvi, el Barça és un club poliesportiu que es gasta cada any 50 milions d’euros en uns seccions esportives ben gestionades i que son un llast econòmica important però que aporten un valor afegit a l’entitat. A més el Barça té un futbol base exemplar que li costa 20 milions d’euros, mentre que el Madrid té equips inferiors que no nodreixen al primer equip i que no es cap refereència.
Per això la diferencia en l’economia del Barça i del Madrid. Entre seccions professionals i el futbol base, el Barça es gasta 70 milions d’euros que el Madrid té per gastar-se o malgastar en fitxatges i presentar algun superàvit.
I això encara fa més meritoris els èxits de l’equip de futbol de Guardiola, que gastant-se menys diners en fitxatges, porta 3 anys passant-li la mà per la cara a l’equip blanc.
Per tant, al culé li encantaria que això seguís així, el Madrid presentat superàvits econòmics i el Barça omplint de títols les vitrines del Museu.

No hay comentarios: