martes, 5 de abril de 2011

PERQUÈ EL REIAL MADRID ES JUGA MOLT MÉS QUE EL BARÇA?

Barça i Madrid tenen dos exàmens davant Shaktar i Tottenham, respectivament. Pels clubs grans, el balanç de la temporada depèn molt del paper que facin a la Champions League. I més quan un d’ells arriba més lluny que l’altra. Són el vasos comunicants que sempre existeixen entre Barça i Madrid.
I aquest cop encara més, perquè si no fallen se les veuran en les semifinals. Si algun dels dos hi és i l’altra no, la ferida serà encara més sagnant pel que caigui. Diguem-ho clar, aquí el que té tota la pressió del món és el reial Madrid.
Les famoses urgències històriques de Menotti son ara madridistes i son com una llosa que els projectes esportius merengues van carregant des de fa 7 anys.
Amb la lliga pràcticament perduda, l’equip de Mourinho s’ho juga tot a una carta. La de la champions. Perquè no ens enganyem, la copa del Rei està molt bé, sobre tot per qui la guanya, però no deixa de ser una copa menor pels grans.
I si precisament Florentino va gastar-se 10 milions d’euros per pagar la clàusula del portuguès i arrabassar-li Mourinho a l’Inter va ser precisament per aquesta mena de partits. Per a que superés aquest tipus d’eliminatòria. No només el Madrid es juga molt, també és una situació límit per Mourinho i el seu projecte que encara està per definir. Si els resultat l’acompanyen, el madridisme seguirà rient-li les gràcies i donarà per bones totes les polèmiques. En canvi, si queda eliminat prematurament, en el Bernabeu s’ho tornaran a qüestionar tot. Si el difícil caràcter de l’entrenador va o no va amb la imatge del club, si aquest estil de joc és o no avorrit o si la política de fitxatges ha estat equivocada i s’ha d’optar pels Zidanes i pavones, pel producte nacional com Canales o Pedro León, o per donar més opcions al planter. Fa temps que ho diem. El Reial Madrid no té res definit. Depèn, ara més que mai, del resultat.
En canvi, pel Barça caure amb el Shaktar seria un pal, no podem negar-ho. Però si quedés eliminat ningú posaria en dubte que Guardiola segueix sent l’entrenador ideal pel Barça, que l’estil de joc és inqüestionable i que aquest equip segueix tenint recorregut.
Per tot això, El Madrid i Mourinho arriben més pressionats i es juguen molt més que una classificació. El marcador dictarà sentència.

No hay comentarios: