jueves, 14 de enero de 2010

ELIMINACIÓ DOLÇA ??

El Barça de Guardiola va quedar ahir eliminat de la copa a mans del Sevilla de manera que ja no podrà reeditar els 6 títols de la temporada passada. NO passa res.... perquè, si l'equip continua jugant com ho va fer ahir al Sánchez Pizjuan, aquest Barça pot acabar la temporada aixecant més d'una copa i fer el sextet només passa un cop cada 110 anys, de moment.
Comparteixo els elogis per la manera com va caure l'equip.
La segona part del Barça va ser sublim amb 10 oportunitats clares, només va faltar "l'Iniestazo d'Stanford Bridge" que bé podia haver estat la rematada al pal de Messi.
En aquest sentit, l'afició culé pot sentir-se orgullosa de les ganes que hi van posar els jugadors. Ara bé, entenc que totes aquestes reaccions positives a la "dolça eliminació" es produeixen perquè aquest Barça ve de guanyar 6 copes. Perquè, per molt que Guardiola vulgui desterrar la cultura del resultadisme, estic convençut que si el Barça de la temporada passada hagués jugat igual de bé però no hagués guanyat cap títol, l'afició estaria empipada i la feina de Guardiola seria molt qüestionada.
Per tant, la forma està molt bé però els resultats són els que acaben marcant la diferència. En aquest cas, si que es veritat que l'equip surt d'aquesta relliscada a Sevilla sense cap esgarrapada perquè ve de fer un recorregut impecable.
Dit això, em sembla que els anàlisi que es fan de l’eliminatòria són parcials. No he llegit enlloc que la primera part del Barça a Sevilla va ser dolenta -i a mi m'ho va semblar- i que en el partit del Camp Nou el Sevilla també va ser lleugerament superior.
Les declaracions de Guardiola entonant el "mea culpa" de la derrota a l'assegurar que no ha sabut treure millor rendiment dels seus jugadors em van semblar encertades perquè crec que les seves errades s'han acabat pagant. L'alineació del Camp Nou va ser excessivament arriscada. Considero que la continua confiança en Henry no té justificació. Crec que Bojan o Pedro aporten molt més que el francès. I els canvis que ahir va introduir Guardiola van arribar massa tard.
Aquesta eliminatòria al mes de gener i contra el Sevilla torna a evidenciar que la plantilla es curta i, per molt que no ho admeti l’entrenador, hi ha molta diferència entre l’equip titular i el suplent. I això no vol dir que aquest Barça no pugui acabant guanyant més títols sinó que significa que difícilment 14 jugadors poden tornar a emportar-se totes les competicions.
I mentrestant, Márquez s'ho va mirar des de casa i... el que ha decidit renovar-lo per dues temporades encara segueix al club?

1 comentario:

Albert dijo...

Al meu bloc hi vaig escriure que la primera part del Barça no em va convèncer, així que ja ho pots llegir en algun lloc.

Jugant bé s'acostuma a guanyar, així que el joc vistós porta els resultats.

Tens raó, hi ha massa diferència entre els titulars i els suplents.
Adéu!