lunes, 28 de marzo de 2011

LA CLASSE MITJA ES REBELA

La titular del Jutjat de Primera Instància número 63 de Madrid escoltarà demà els arguments de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i dels sis clubs que rebutgen aturar la competició abans de decidir cautelarment si és vinculant l'acord per fer l'aturada i si el declara nul. La jutge Purificación Pujol ha citat les parts demà a les 10 hores perquè entén que "no escau a l'adopció de les mesures cautelars", demanades per l'Athletic, la Reial Societat, el Saragossa, l'Espanyol, el Sevilla i el Vila-real, sense escoltar la part demandada -LFP- per l'acord de la seva assemblea general l'11 de febrer passat.

I es que tots els club estan d’acord en pressionar al govern per a que posi fi a l'obligació legal de televisar un partit en obert cada jornada de Primera, tot i que les seves reclamacions inclouen també el retorn que ha de rebre el futbol de la recaptació de la travessa (10% ara) quan està en tramitació parlamentària la llei del joc. La Lliga entén que el partit en obert, existent només a Espanya des de la "Llei Cascos" del 1997, és una expropiació de drets als clubs sense contraprestació, que suposa uns 150 milions d'euros l'any, segons el seu president, José Luis Astiazarán.

Per tant, què mou als clubs demandants que estan en contra d’aturar la lliga ?
Doncs són els mateixos sis: l'Athletic, la Reial Societat, el Saragossa, l'Espanyol, el Sevilla i el Vila-real que al novembre van rebutjar que els drets de televisió se segueixin negociant de forma individual amb el model proposat pel Reial Madrid i el Barcelona, i com que estan enfrontats amb la LFP han decidit acudir al jutjat després que la junta de Primera divisió va ratificar l'aturada la setmana passada. En la seva reclamació demanen a la jutge que declari nul l'acord d'aturar la competició i que cautelarment, atès que l'aturada està previst pel 2 i el 3 d'abril, declari que l'acord no tingui efecte vinculant per als afiliats de la Lliga sinó de simple proposta.
En el rerefons de tot això està la divisió existent, actualment, en la LFP. Els clubs de la classe mitja del futbol espanyol estan cridant a la revolució per evitar els que ells anomenen "la lliga a la escocesa". Ho aconseguiran?

No hay comentarios: